Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Heb je gekozen voor een groepsles? Dangaat je examen steeds de laatste les van je opleiding door.Volg je een thuisstudie? Dan leg je een examendatum vast via je studentenprofiel.

Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen, of bestaat het examen uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Jouw docent geeft je hierover graag alle specifieke info.

Je examen afleggen op een van onze examenlocaties


Wil je examen afleggen van je thuisstudie of leg je liever hetexamen van je groepsles op een latere datum af, omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in op je studentenprofiel. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

Hoeveel moet ik scoren om te slagen?

60% of meer. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Na je examen duurt het gemiddeld een 3-tal weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende? Geen probleem!

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen nog eens en plan kosteloos een herexamen in.

Veel succes!


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0